ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Joey Dunlop

Joey Dunlop
King of the Roads


Οι δρόμοι του νησιού αντήχησαν  στο βρυχηθμό των μοτοσικλετών.  Δέκα χρόνια χωρίς τον πιο αγαπητό και πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία του  Isle of Man TT.
Έγινε ένας γύρος τιμής εκεί που ο άσσος της μοτοσικλέτας ξεκινούσε για τη νίκη κάνοντας 26 φορές ρεκόρ.Γεννήθηκε στο Ballymoney  στη Βόρεια Ιρλανδία το 1952.
Ήταν ένας ήρωας για μικρούς και μεγάλους, εμπνέοντας γενιές των νέων Ιρλανδών.
Σεμνός και μετριόφρων, προσιτός , δεν κέρδιζε μόνο στους αγώνες αλλά και στις καρδιές του Ιρλανδικού λαού.
Έκανε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, όπου με δικά του έξοδα μοίραζε ρούχα και τρόφιμα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.
Ήταν ένας τζέντλεμαν και μύθος της Βόρειας Ιρλανδίας.
Έχει κερδίσει πέντε φορές συνέχεια τον παγκόσμιο τίτλο της F1 TT, 26 φορές το Isle of Man TT, 24 φορές  το Ulster Grand Prix, 13 φορές το  North West 200 και πολλούς άλλους αγώνες.
Βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα το 1986 με το βραβείο MBE και για την ανθρωπιστική του συμπεριφορά το 1996  με το βραβείο OBE.
Το 2000 του απονέμεται  το ξίφος του κράτους του Man.
Στις 2-7-2000 σε αγώνα στο Talin  της Εσθονίας και ενώ την πρώτη ημέρα είχε κερδίσει την κατηγορία των 750 cc  και στη συνέχεια την κατηγορία των 600 cc,  την επόμενη ημέρα και με βροχερό καιρό στην κατηγορία των 125 cc έχασε τον έλεγχο της μηχανής  και κτυπώντας σε ένα δέντρο σκοτώθηκε ακαριαία.
Στο Isle of Man  ένα άγαλμα του Joey με τη Honda  του δεσπόζει στο Bungalow Bend  στο  Snaefell, με την επιγραφή King of the mountain.