ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

Kenny Roberts

Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το 1951 στο Modesto της Καλιφόρνιας ,μεγάλωσε σε μια αγροτική περιοχή στη δυτική πλευρά του E & J Gallo Winery του Modesto .
Ξεκίνησε από πολύ μικρός να ασχολείται με την μοτοσυκλέτα σε ηλικία 12 ετών έφτιαξε ένα δικό του κατασκεύασμα σε ένα σκελετό ποδηλάτου τοποθέτησε μια μηχανή που έκοβε το γκαζόν και άρχισε τα δικά του , κάτι που τον ενθουσίασε πάρα πολύ.
Ξεκίνησε αγωνιστικά από το χώμα όπου παρουσίασε το μεγάλο ταλέντο του ο πατέρας του αγόρασε ένα Τohatsu όμως σύντομα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός και αμέσως ανέβηκε επάνω σε πιο ισχυρή μοτοσυκλέτα μια Hodaka κερδίζοντας με αυτήν πολλούς τοπικούς αγώνες ,άρχισε σιγά -σιγά να παρουσιάζει το μεγάλο φυσικό ταλέντο του .
Αμέσως τράβηξε την προσοχή ενός τοπικού αντιπροσώπου της Suzuki που του πρόσφερε μια μοτοσυκλέτα για να αγωνίζεται μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να εγκαταλείψει το γυμνάσιο για να ακολουθήσει την καριέρα του οδηγού αγώνων μάλιστα μόλις έγινε 18 ετών μπήκε στον πρώτο επαγγελματικό αγώνα στο Cow Palace του Σαν Φρανσίσκο κατακτώντας την τέταρτη θέση .